Sääksisäätiön uutisia

Monien vaikeuksien jälkeen Ylläslompolon pesäkameran kuva on nyt seurattavissa myös Sääksisäätiön kotisivujen kautta. Tosin vielä vain suomenkielisellä puolella. Valitse yläreunan sinisen valintapalkin oikeasta päästä valikko ”Sääksikamera”. Sen alta avautuu alavalikko, josta löydät kohteen ”Ylläslompolon kamera”.

Teknisestä viasta johtuen kamerakuva on valitettavasti pysähtynyt päivämäärän 27.6.2017 kohdalle. kyseessä lienee virransyöttöön liittyvä häiriö tai katkos kameran ja lähetinyksikön välillä. Niin tai näin, vikaa päästään korjaamaan vasta poikasten rengastuksen yhteydessä heinäkuun puolivälin tienoilla. Tällä hetkellä poikaset ovat vielä niin pieniä, että huoltokäyntiä ei voida pesälle tehdä heti.

Säätiö pahoittelee syntynyttä häiriötä, mutta toivotaan, että vika onnistutaan korjaamaan engastuskäynnin yhteydessä ja näin seuraamaan pesän vaiheita aina poikasten itsenäistymiseen saakka. Valvontakameroiden tekninen varmuus on viime vuosina parantunut oleellisesti, mutta maastokäytössä erilaiset häiriöt ovat kuitenkin yhä mahdollisia, jopa yleisiä. Se on tosiasia, jonka kanssa on vain pyrittävä elämään.

Pikalinkki ylläslompolon kameralle on tässä.