Sääksisäätiö


Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry perusti Sääksisäätiön vuonna 1990. Pohja säätiön toiminnalle luotiin Kanta-Hämeen maakuntalinnun suojeluprojektin mittavalla työllä vuosina 1986 - 1987. Tukiyhteisön peruspääoma koottiin omakustanteena julkaistun Sääksi-kirjan myyntituloilla. Säätiön kotipaikka on Hämeenlinna, mutta toimialue kattaa koko maan.


Säätiön hallituksessa ovat edustettuina seuraavat tahot:

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry 3 jäsentä
Luonnontieteellinen keskusmuseo (petolintujen tutkimukseen perehtynyt) 1 jäsen
BirdLife Suomi ry 1 jäsen
Suomen Luonnonsuojeluliitto ry 1 jäsen
Kotimaisen yliopiston petolintututkija 1 jäsen
Talouselämän asiantuntijat 2 jäsentä


Säätiö toteuttaa tarkoitustaan tukemalla taloudellisesti sääksen suojelu- ja tutkimustyötä sekä näiden tunnetuksi tekemistä ottamalla erityisesti huomioon harrastustoiminnan. Säätiö harjoittaa myös petolintujen suojeluun tähtäävää julkaisutoimintaa.

Sääksisäätiö jakaa vuosittain apurahaa suomalaisille sääksitutkijoille ja sääksien suojelutyöhön. Apurahoilla pyritään tukemaan lähinnä käytännön suojeluhankkeita, sääksien tekopesien rakentamista jne.

Sääksisäätiön säännöt on uudistettu v. 2010.


Yhteistyö

Säätiöllä ei ole lainkaan omaa henkilökuntaa, vain hallitus. Tästä syystä se turvautuu eri yhdistysten, liikeyritysten ja yksityisteTolpassa250n luonnonystävien apuun, jotta käytännön suojelutyötä voidaan ulottaa maan kaikkiin osiin. Sääksien tutkimus- ja suojeluhankkeet Suomessa rakentuvat keskeisesti tämän yhteistyön varaan.

Hyvä esimerkki yhteistyön hankkeista on vuonna 2006 aloitettu valtakunnallinen kummipesäkampanja, jonka tavoitteena on 100 merkittävän sääksen pesän turvaaminen. Jokaiselle näistä suojelukohteeksi valitulle pesälle on etsitty tukijaksi oma pesäkummi. Näille pesäkummeille välitetään jännittävää tietoa kohteeksi valitun pesän historiasta ja pesintöjen onnistumisesta.

Kummipesäkampanjassa Sääksisäätiötä tukeneita yhteistyökumppaneita ovat tähän mennessä olleet mm: Bayer Oy, Boliden Harjavalta Oy, K-Rauta Vaasa, Securitas Oy ja Tornator Oy.

Tähän kampanjaan voivat edelleen liittyä kaikki halukkaat tukijat ottamalla yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kerromme mielellämme lisää tästä kummipesäkampanjastamme.

Palaute

Palautetta ja kommentteja Sääksisäätiölle pyydetään lähettämään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.