Kangasalla, Pohtiolammen Sääksikeskuksessa vihitään perjantaina 22. toukokuuta 2015 klo 16 uusi kosteikkoalue ja esteetön näköalatorni. Tornin vihkivät luonnonystävä ja sääksiaktiivi, ministeri Pertti Salolainen ja KT Sonja Leskinen Wääksyn kartanosta.

BT5A6294-3m-5


Perjantaina 22. 5. vietetään myös YK:n kansainvälistä biodiversiteettipäivää, tänä vuonna jo 14. kerran (International Day for Biological Diversity). Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä biologisen monimuotoisuuden tärkeydestä (http://www.cbd.int/idb/).

Kosteikkoalueen avajaistilaisuudessa kuullaan mm. professori Aulis Aarnion esitys: ”Kun ihminen puuttuu luontoon”, biologi, professori Heikki Toivosen puheenvuoro paikallisesta kasvistosta sekä lintuharrastaja, luontoaktiivi ja Sääksikeskuksen yrittäjä Jouko Alhainen esitys alueen linnustosta. Tervehdyksensä tilaisuuteen tuovat myös 150-vuotisjuhliaan viettävä Kangasalan kunta sekä Kangasalan seurakunta.Pohtiolammen rehevään ympäristöön on perustettu viime kesän ja syksyn aikana uutta lintuvesikosteikkoa. Kunnostettavista vesialueista hyötyvät vesilintujen lisäksi kahlaajalinnut, lepakot, sammakkoeläimet ja selkärangattomat. Kosteikon yhteyteen rakennettu näköalatorni soveltuu myös liikkumis- ja toimimisesteisille. Torniin noustaan pitkiä ramppeja pitkin, joten näköala tornista kosteikolle on ihailtavissa esimerkiksi pyörätuolista tai lastenvaunuista käsin. Torni soveltuu hyvin myös ikäihmisille. Pohtiolammen alueella on myös 1990-luvulla rakennettu sääksitorni sekä 8-metrinen luonto- ja lintutorni.

Lisätietoja: Jouko Alhainen, Pohtiolammen Sääksikeskus,

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 528 3030

                

Pohtiolammen Sääksikeskus

Osoite: Pohtiolammentie 64, 36270 KANGASALA

Puh: +358 40 528 3030

www-sivut: http://www.saaksikeskus.comSääksikeskuksen sijainti ja ajo-ohjeet: http://www.saaksisaatio.fi/index.php/yhteystiedot/sijainti